.


Friday, April 2, 2010

:: sumthin' to be shAreD ::

interested with dis...

fikir kan.....

perempuan yang free hair, if kahwin dengan lelaki yang baik-baik....
tak mustahil satu hari nanti dia akan memakai tudung....
tetapi, perempuan yang bertudung, if kahwin dengan lelaki yang 'biasa-biasa'...
tak mustahil satu hari nanti dia akan free hair.....

see....betapa lemahnya perempuan itu....
hanya kuat dengan kehadiran lelaki...
lelaki sebagai pelengkap hidupnya....

dia menjadi baik kerana lelaki....
dia menjadi jahat kerana lelaki...
dia menjadi bodoh kerana lelaki.....
dia menjadi bijak kerana lelaki....
dia menjadi kuat kerana lelaki...
dia menjadi lemah kerana lelaki....

kerana hadirnya dia untuk lelaki...
dan lelaki tercipta untuk dia....

ble pk2 balik..btol gak semua ni..pompuan become somebody sbb ade lelaki yg menyokong..dlm quran pon ade sebut ''hawa dijadikan drpd rusuk kiri adam..bkn di atas kepala utk diikuti..bkn di kaki utk dijadikn alas..bkn utk disakiti,tp utk dilindungi..dekat di hati ,utk disayangi''..lbeh kurg cmtu la ayt die..

so lelaki2 kt luar sana tu..tanggungjawab korg sgt besar..n sbb tu la lelaki yg jd ketua keluarga bkn pmpuan..kalo pmpuan yg berada dlm tanggungjwab anda (ibu,kakak, adik pmpuan,saudara pmpuan,isteri)melakukan dosa..maka anda juga akan mendapat dosa..renung2kn lah...

**tp kn..skrg ni mostly dkat big company ade je pmpuan yg jd CEO..kalo cmtu mcm mane plak  eyh??n what about queen control??hmmm....

No comments: