.


Tuesday, October 5, 2010

lab o lab..

anyonghaseyo.. !! (hai2..) in korean.. i'm addicted to every single thing about korean.. heeee <3

btw, arini ak ade lab mineral chemistry.. grup kami (ak, nana, khuzer, koben, johan, nizam, james, cheemeng) buat lab 6 Quantitative Analysis using EDTA..apakah itu EDTA?? ak ingt bnde alah tu mcm AAS (atomic adsorption photometry) xpon ultraviolet yg kne guna machine merepek-repek tu.. tapi bukan rupanya.. EDTA is ethylenediaminetetraacetic acid haa tu dia punya panjang nama..

walaubagaimanapon, bukanlah tujuan saya untuk menceritakan pasal EDTA itu.. pandai2 lah korang baca kt lab manual tu sendiri (ditujukan buat grup yg xwat lg hoho).. saya di sini ingin meluahkan rasa bangga + bahagia + seronok tak terhingga (tipu je) dan sebagainya kerana buat pertama kalinya grup kami abes awal.. kre awal la pkul 4 lbeh da abes.. huhuhu

kalau tak, b4 ni ktorg la grup yg paling lmbat abes lab.. even mgu lpas kami blk b4 kul 6 tapi grup yg buat lab tu last week bole je balik kul4.. jadi konklusinya grup kami ni mmg telah ditakdirkan balik lmbat kot..(x rela..)          jadi sebab itulah saya rasa sangat gembira kerana lab habis awal lalu terus keluar pegi beli goreng pisang tepi Riyas Nasi Kandar dan makan bihun sop kafe Halim  n nescafe ais bersama2 rumet+rumet tambahan..

lagi berita gembira, sayalah orang yg pertama abes buat eksperimen2 tersebut..hohoho (^0^).. siap en saarani (technician) dan kak liza puji lagi sebab volume of titrant sangat tepat..hohoho lagi bangga.. eh2 bukan bangga tapi........  =p

waaaahh....da la tu.. xbaek bangga lbeh2 nanti menimbulkan riak.. riak menimbulkan takbur.. takbur merupakan antara sifat mazmumah yg xdisukai Allah.. (ade ke sifat mazmumah yg disukai Allah?) xde... jadi saya ingin mengakhiri post kali ini dengan serangkap pantun.. eh xde2 tipu je.. saya bukanlah juara pesta pantun (PADU) untuk berpantun2 nanti pembayang xsama haruuu je.. keh keh keh..

mlm ni ade test JDM tapi baru baca intro je.. padan muka.. sebok post entry lagi.. ok la nk study..

bye bye !!  (n_n)

assalamualaikum..

No comments: