.


Saturday, March 26, 2011

jalan2 cari lombong part 1



assalamualaikum .
emm. entry ni dalam BM taw .
rase mcm xbest cite dlm english .
hee~~

tgk title pon da taw kan ?
siap ade part lagi tu .
bese la banyak nak cite ni .

ok .
tempat 1st kitorang pegi ialah muzium geologi JMG kat ipoh .
gerak dari usm dalam pkul 7.30 sampai dlm pkul 10 .
dalam muzium tu ade mcm pameran batu2 yg ade kt dunia .
tapi xsemua la .
banyak batu/mineral kat malaysia n certain2 dari overseas .
 yg menariknye kt situ ade replika t-rex tapi kepala je .
tapi siyes real .
kalo xsentuh replika tu mmg nampak real sgt .
dgn mata merah die .
* bile sentuh mcm patung la kan .

lagi 1, sy+amni tangkap bnyk sgt gamba mineral .
ade 1 minaral tu sgt comey .
desert rose gypsum .
mcm bunge rose .
comeyyy . wee~~



bersama amni+wey .



ini die si comey . n_n
comey tak ?



ini sy+amni . hehe
ok tak .
yg tu quartz berwarna purple .
name die amethyst .
sgt lawa .



ye .
sy berada di dalam cermin .
bersama precious gemstones .
* maknenye sy pon precious jugak ? haha



ini die cik sarah kite yg nak angkat hematite tapi xlarat .
kne training lbeh ni .



bersama pakcik pengawal yg statik .
die xkesah pon sy peluk die . 
* gile .



eh amni pon peluk jugak ?
femes pakcik ni .

mase 1st day tu kitorang lawat muzium tu je .
pastu gerak pegi kuala lipis tengahari .
sampai sane dalam pkul 7 kot .
kitorang menginap kat IPGM tengku ampuan afzan .
lawa !
ade jambatan gantung .
satu bilik dgn amni+sarah .

ok dah . 
selesai part 1 .
nanti la sambung part seterusnye .
da ngantuk .
esok ade training navy .
LAST PUNYE TRAINING .
* huruf besa lagi .

harap2 sume berjalan lancar .
for tapisan keselamatan utk pentauliahan .
nk jadi leftenan muda dah ni .
hehe .
btw, jom tengok sy tauliah nanti .
kat UTHM .
23 Julai 2011 .
n nanti ade dinner comball .
sape nak jadi partner sy ?
* promote diri .

ok dah .
babai .
assalamualaikum .





No comments: