.


Wednesday, December 28, 2011

how to make a 2012 diary by miraie :P


assalamualaikum .

how to make a 2012 diary ?
hmmmm .
firstly, you have to buy colourful A4 papers as much as you like .
(xde gamba sebab dah siap potong 2 baru teringat xamek gamba hehe)



and a few hard A4 paper for the cover .
(yg mcm kotak2 tu nampak lebih lawa)



and also rings . 
colourful is preferred sebab colour yg banyak lagi nampak comel :P




colourful A4 paper yg dah divided into 2 .


as well as scissors, glue, cutter, puncher etc.

senang je nak buat kan .
tgk pon da tau .
gunting ketas A4 bhgi 2 pastu punch .



then korang maen cong2 jela ketas tu bia jd colourful mcm kat atas ni .



letak cover n bolehlah ring terus .



decorate ikut suke hati . ade love2 nmpak lg lawa =)



kalo ketas byk lebih boleh la buat 2 diary .
kalo mcm xnk guna 2 diary (tamak gile smpi 2) bola la bagi kat kawan .
contohnye amni . hehe


tadaaaaaa...!
*bangga dgn hasil kerja sendiri
hehe

__________________________________________________________


ini cerita petang tadi .
aktiviti yg patutnye xde dlm timetable study week .
masa yg sepatutnye dgunakan utk study enviro .

cte die mcm ni .
tibe2 sy+amni berminat nk buat diary 2012 .
sbb kalo buat mcm bermakna lg kan .
xde la xguna simpan smpai jd kuning kertas die .
*terasa

ktorg plan nk letak gamba sbg memory .
pastu tulis2 describe sket psl gamba tu .
mcm best ken ?
nak2 kalo tgkp pakai polaroid .
heeeeeee~~

so, a week b4 kami pon beli ketas A4 kaler2 .
tapi bahan2 utk buat diary xcukup .
contohnya hard paper nk buat cover .
pastu ring kaler2 xjumpe .
tpaksa guna stainless steel punye T_T

hmmmm .
arini buang mase lg .
mntg2 gap exam lame .
gap lame masalah, sikit pon masalah . 
haihhh .

study week da hmpir separuh dah .
tapi stdynye 0.0000000000001% kot .
hape ni .
sila rajin mira !

ok dah .
smbg stdy enviro .
daaaaaa~~
assalamualaikum .






Tuesday, December 20, 2011

tuntutan baucar buku RM200



Assalamualaikum .

awk2 semua da makan ?
sy baru je makan nasi lauk telur masin+sambal belacan tadi .
seeedaaaapp..:D
emmm emmm
ekceli ade klas OSHA skg ni .
tapi sy x terpegi pulak .
nape ye ?
sbb saye malas ?
yep tepat sekali .
sbb saye dah siap da .
tapi amni tertido .
so kesian kat die nk kne bersiap cepat2 .
jd saye pon ckp xyah pg kat die .
pdhal sy boleh je pg klas sorg2 .
tapi saye malas nk jalan kaki .
malas kan ?
heeeee~~

ehh lupe plak .
kpd sesape yg berkenaan .
cube tgk kat bawah ni .
info PENTING .
hehe

CARA TUNTUTAN BAUCAR BUKU RM200 UNTUK PELAJAR IPTA/IPTS


Bajet 2012 memperuntuk kan RM200 untuk setiap pelajar di IPTA, IPTS, Politeknik, Matrikulasi/Asasi Sains dan pelajar Tingkatan 6.syarat-syarat untuk mendapatkan 
Baucer ini adalah seperti berikut :

1. Semua pelajar warga negara Malaysia yang berdaftar sebagai pelajar aktif di IPTA, IPTS DAN POLITEKNIK mengikuti pengajian pada peringkat Diploma, Sarjana Muda, Sarjana dan Ph.D,matrikulasi/asasi dan pengajian persediaan termasuk pelajar di tingkatan 6 secara sepenuh masa dan separuh masa di institusi pengajian tinggi dalam negeri pada Januari 2012 layak mendapat baucar buku bernilai RM200

2. Pengagihan baucar buku kepada pelajar-pelajar dibuat melalui IPTA, IPTS, Politeknik dan sekolah masing-masing dalam bulan Januari 2012. Sila hubungi IPT dan sekolah masing-masing untuk untuk mengambil baucar berkenaan.

3. Semua IPT telah menyediakan senarai nama pelajar, berserta nombor Kad Pengenalan dan Nombor Metrik / Nombor pendaftaran mereka yang layak. Pelajar perlu memastikan nama, no. kad pengenalan dan cop IPT masing-masing diisikan pada setiap keping baucar yang bernilai RM50.00 setiap keping.

4. Baucar buku boleh ditebus di semua kedai buku yang menyertai program ini dan penyertaan kedai buku adalah terbuka kepada semua.

5. Baucar ini adalah untuk pembelian buku – buku akademik, jurnal, majalah ilmiah dan peralatan pembelajaran berdasarkan keperluan IPT masing-masing. Buku Interlok dah tak perlu dibeli kerana dah dikeluarkan sebagai buku teks sastera.

6. Tuntutan bayaran balik baucar akan dibuat oleh kedai buku terus kepada Bank Simpanan Nasional (BSN). Tuntutan hanya boleh dilakukan sehingga 30 April 2012

7. Tempoh masa sah laku baucar buku ini adalah selama tiga bulan mulai daripada 
1 Januari hingga 31 Mac 2012.

8. Pelajar tidak dibenarkan sama sekali menebus baucar buku ini dengan wang tunai.

sekian..

________________________________________________________

alaaaa....
cube tgk yg highlight kuning tu .
maknenye xboleh beli novel la ?
T__T
baru ingat nak develop balik budaya membaca novel dalam diri ini .
dah kalo xboleh .
boleh x nak beli pen kaler2 banyak2 ?
atau pensel tekan yg comel ?
atau pemadam angry bird ?
atau notebook comel ?

sebab sy dah final year kot .
next sem buzy FYP dah .
rasenye dah xde nak beli buku2 ilmiah .
rasenye lah .
hmmm .

ok la .
nak decorate bilik dengan wallpaper yg dibeli mase cuti Raye Haji yg lepas .
utk mengelakkan dari tertido ?
eheheh .

baaaaaaiiiii~~
assalamualaikum .

n____n





Sunday, December 18, 2011

it's saturday peeps !

assalamualaikum .

hari sabtu yg BORING
*padahal kerja menimbun
xkua bilik lgsung except nak pegi toilet .
2 hari x makan nasi .
bukan diet tapi malas turun kafe .
xpe jimat sket duet .
heeee~~
** harini (i mean siang td) xterasa lgsg nk mkn or minum . 
kalo puasa kan bgus . tapi x teringat lgsg .
hmmmm . rugi2 . =.=''


tetiba teringat kt puding roti ni .
buat mse cuti raya haji aritu .
sedapppp *puji diri sndiri hehe
rasenye sy ni minat masak kek,puding mcm ni je la .
sbb kalo msk bnde ni laju je nk buat .
cube kalo mak soh masak lauk mkn tghari .
xkan bgerak dr tmpat duduk .
buat dek je .
last2 mak yg masak .
sori mak, xde niat nk lwn cakap pon .
tapi mak masak lg sedappp .
da la kakngah ni jarang2 balik .
blk2 msti nk rasa mskan mak je .
hehehe n__n

------------------------------------------------------------------------------
INTERMISSION
*macam cite hindustan*

last saturday kan .
sy pegi tengok sukad (sukan antara desasiswa) USM
kat USM induk .
pegi tengok match bola Lembaran semifinal .
ekceli nk teman cik jane tengok her dearest main je .
tapi sy telah mengheret zyra gaara sekali .
sebab amni adira xboleh pg nak balik taiping tengok OMBAK RINDU .
yela .
x ke pelik tetibe ko sorang je kat seat belakang nengok mereka berdua ?
jadi lebih baik mengajak seorang lagi agar xkekok .

kami gerak 6.45 pagi kot .
punyelah semangat .
xpon sbnanye .
kne pg awal sbb gee yg bawak kami .
n die kena ade sana kul8 lbeh cmtu .
so kne lah gerak awal .
game start 9 lbeh .
melanguk la ko kat situ lbeh sejam .
dgn team cheerleader ''tettt'' yg bisingnye .
tapi xleh salahkn mereka .
sbb sukad mmg ptut ada cheerleader pon .
tapi . ntah . lantak la .
 lupe nk bagitaw .
semifinal Lembaran vs. Restu .
n Lembaran menang 1-0 ! yay !!

so lepas tu kami pon bergegas mencari tempat makan .
LAPA GILE KOT .
da la xde cikedis mase tgk match tu .
ternganga je . *bukan saye haha
kami mkan kat Marrybrown .
gian nak mkn seafood porridge die yg sedap tu .
*seafood xde chicken porridge pon jadi la .
tapi kami takeaway je sbb gee kne balik 
eng campus sbb ade game rugby plak .
jadi kami pon pegi tgk rugby plak .
gee sempat bermain sesaat dua (bak kata cik jane) n then game abes .
jadi lah tu kan.
dapat maen jugak .

pastu kami pon lunch Marrybrown di bilik cik jane .
pas lunch terbongkang sbb kul3 kne pg induk balik .
final bola plak .
LEMBARAN vs. PETAS

alhamdulillah LEMBARAN JADI JOHAN BOLA SEPAK SUKAD !
wlopon menang penalti tapi menang jugak kan ? heee~
*xde la excited dgt sbb bukan aku yg maen pon .
tapi tumpang gembira .
kami sempat jugak bergambar dgn team bola Lembaran .
dari awal lg tu yg penting sbnanye .
eheheh .

jom tgk gamba ? ^_^ v


the one with the gold medals . 


berjaya tgkap gamba bersama mereka !!!! peace .



kami bertiga di tepi padang .
zyra, saye n jannah .



it's us again !



cik jane with her dearest a.k.a pakcik driver pd hari itu . 
hehehe


n lastly, the pic of the day !
ska pic ni . hehe
nampak comel kami berdua .
ZZzzzzzZz .

daaaadaaaaaadaaaaaa~~

assalamualaikum .












Tuesday, December 13, 2011

CAPS LOCK

ASSALAMUALAIKUM 

ADEKAH ANDA SEMUA SIHAT ?
ADEKAH ANDA SEMUA SUDAH SIAP ASEMEN ?
ADEKAH ANDA SEMUA SUDAH CUKUP TIDO SAMPAI TIDO LAMBAT ?
ESOK TIADA KELAS KE ?
*DITUJUKAN KPD SAYA

INI ADALAH POST SPESEL
MERAIKAN SETELAH SEKIAN LAMA SAYA TIDAK UPDATE BLOG
*7 BULAN KOT !!
OLEH ITU SAYA ACTIVATE CAPS LOCK
BAGI MENUNJUKKAN RASA SEMANGAT ITU
CAN U FEEL MY HEARTBEAT ?
MUAHAHAHA

HMMMM..
WOOOOO..
WAHHHHH..
RASE MCM BARU MASUK RUMAH TERBIAR
NI BUKAN BERSAWANG JE
SIAP DA BERANAK PINAK DA SPIDERMAN
 *SAPU2 SKET

EHHH NK BAGITAW
TODAY'S AMNI ADIRA'S BIRTHDAY !!
HEPY BDAY BDAY GIRL !! HEEEE~~
SEMOGA PJG UMUR+MURAH REZEKI+CEPAT MATANG+MAKIN KAYA+BOLEH BLNJA AKU..
*KOPIPES DARI FB KEH3
HADIAH TUNGGU AKU DAPAT DUET PALAP EHH..

ESOK KELAS PKUL11
YG PATUTNYA XDE
X2, SBENARNYA MMG ADA
TAPI AT FIRST CKP CANCEL
PASTU TTBE ADE PLAK
PASTU MOOD NK G KLAS TU DA MENIPIS
SENIPIS KEYBOARD PROTECTOR ?
*MENTANG2 BARU PAKAI
MOGA2 DAPAT PG KLAS ESOK
n____n

A FEW DAYS AGO
DAPAT BERTA GEMBIRA+SEDIH
BESTFREN MASE SKOLA NAK KAWEN DAHHH 24 DEC 2011
DGN COURSEMATE DIE 
*DIE AMEK MEDIK KAT USIM
GEMBIRA SEBAB DIE DA NAK KAWEN
SEDIH ?
1. SEBAB DAPAT TAU DR FB JE
SBB DIE POS KAD KAT UMAH N XSAMPAI LG KOT
2. SEBAB XDAPAT PG KENDURI DIE T___T
ADE DINNER PALAPES . DA BAYAR . LAST PUNYE DINNER 
NANTI DIE XPG KENDURI SY PULAK ?
WAAAAAA....
 *NANGES2

PAPEPON
SELAMAT PENGANTIN BARU ZUE !!
SEMOGA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT
SEMOGA DAPAT RAMAI ANAK :p
SORRY SGT3 XDAPAT DATANG
KALO TAW AWAL2 MMG NAK SGT PEGI
HARI BAHAGIA KAWAN BAEK SAYE KOT
HUHUUUU



OUR LAST DAY IN SKOOL AFTER SPM..B4 PEGI TIME SQUARE THEME PARK
ZUE DEPAN SEKALI PAKAI T-SHIRT BIRU TUDUNG HITAM 
MISS YOU ALL VERY BADLY !!!! ;(

OK LA
DA LEWAT
TIDO DULU
SLEEP TIGHT ALL MY DEAREST READER :)
DAAAAA ~~

ASSALAMUALAIKUM