.


Wednesday, December 28, 2011

how to make a 2012 diary by miraie :P


assalamualaikum .

how to make a 2012 diary ?
hmmmm .
firstly, you have to buy colourful A4 papers as much as you like .
(xde gamba sebab dah siap potong 2 baru teringat xamek gamba hehe)



and a few hard A4 paper for the cover .
(yg mcm kotak2 tu nampak lebih lawa)



and also rings . 
colourful is preferred sebab colour yg banyak lagi nampak comel :P




colourful A4 paper yg dah divided into 2 .


as well as scissors, glue, cutter, puncher etc.

senang je nak buat kan .
tgk pon da tau .
gunting ketas A4 bhgi 2 pastu punch .



then korang maen cong2 jela ketas tu bia jd colourful mcm kat atas ni .



letak cover n bolehlah ring terus .



decorate ikut suke hati . ade love2 nmpak lg lawa =)



kalo ketas byk lebih boleh la buat 2 diary .
kalo mcm xnk guna 2 diary (tamak gile smpi 2) bola la bagi kat kawan .
contohnye amni . hehe


tadaaaaaa...!
*bangga dgn hasil kerja sendiri
hehe

__________________________________________________________


ini cerita petang tadi .
aktiviti yg patutnye xde dlm timetable study week .
masa yg sepatutnye dgunakan utk study enviro .

cte die mcm ni .
tibe2 sy+amni berminat nk buat diary 2012 .
sbb kalo buat mcm bermakna lg kan .
xde la xguna simpan smpai jd kuning kertas die .
*terasa

ktorg plan nk letak gamba sbg memory .
pastu tulis2 describe sket psl gamba tu .
mcm best ken ?
nak2 kalo tgkp pakai polaroid .
heeeeeee~~

so, a week b4 kami pon beli ketas A4 kaler2 .
tapi bahan2 utk buat diary xcukup .
contohnya hard paper nk buat cover .
pastu ring kaler2 xjumpe .
tpaksa guna stainless steel punye T_T

hmmmm .
arini buang mase lg .
mntg2 gap exam lame .
gap lame masalah, sikit pon masalah . 
haihhh .

study week da hmpir separuh dah .
tapi stdynye 0.0000000000001% kot .
hape ni .
sila rajin mira !

ok dah .
smbg stdy enviro .
daaaaaa~~
assalamualaikum .






2 comments:

Maidatul Sarah said...

cehh, ko buat diari tu pun sama je, bukan nak isi, dari kalerful gitu kertas tu biar sampai luntur warna jadi putih patu reput jadi debu gitu je, hahahaha.

ni kira projek takde keje la kan, wakakaka.

miraie XD said...

hahaha..yg ni ak xkan biarkan jd putih ketas kaler2 tu sbb ak bkn nk tulis byk sgt pon..letak gamba jeee..haha..mmg xde keje wlpon stdy x abes lagi..:P