.


Wednesday, March 21, 2012



the WORST feeling is when
someone makes you feel special,
then suddenly leaves you
hanging and
you have to act
like you don't care at all .



Monday, February 20, 2012

how does ship float ? (entry sempena result kua)


how does ship float ?

who knows ?
well it's from  Archimedes' Principle of Buoyancy .
a ship will float when the weight of the water it displaces equals .
the weight of the ship and anything will float 
if it is shaped to displace its own weight of water
 before it reaches the point where it will submerge.

which means...
 a ship that is launched sinks into the sea until 
the weight of the water it displaces is equal to its own weight .
 as the ship is loaded, it sinks deeper, displacing more water, 
and so the magnitude of the buoyant force 
continuously matches the weight of the ship and its cargo.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
apo kono eh jang .
tibo2 cito pasal kapal tonggolam ni .
haaaa .

gini .
one day .
adek wawa maen mesej dgn saye .
secare tibe2 nye die bertanye kpd saye .
''angah, macam mane kapal/ship boleh terapung atas air/laut ?''

dan saye pon puas memikir .
''ade kaitan dgn bouyance kot''
sy jawab .

tapi die suruh explain lagi .
dan saye pon dengan malasnye pegi google pasal bnde ni .
then taip panjang2 nk kesi die paham .
naseb bek die xtanye lebih2 .
muahahaha .

ish3 mira mira .
tgk, bnde tu pon da x ingat dah .
nampak sgt study utk exam .
kantoi kantoi .

kawan-kawan .
marilah kite blaja bukan utk exam .
that is
kerana ALLAH .
sebab bile kite blaja kerana Allah
automatically hati kite akan cepat menerima ilmu yg disampaikan .
then bolehlah kita berjaya dlm exam .
bolehlah kite dapat CGPA tinggi tinggi .
bolehlah dapat keje elok elok .
bolehlah senangkan orang tua kita .
bolehlah beli rumah n keta besar .
bolehlah kawen . :P
banyak advantage kan ? :)

ini pesanan untuk awak
dan saye jugak .
heeee~~

assalamualaikum .





Thursday, February 2, 2012

teman baru



assalamualaikum .
setelah 12 hari x update .
here i am !!
hehe

saje boring2 .
ekceli nak pegi skul setel psl fyp sket
tapi hujan pulak .
terbantut hasrat murni itu .

eh ? lupe nak bgtau .
skrang ni sy tgh bz dgn fyp a.k.a FINAL YEAR PROJECT .
''continuous sonication of kaolin in high intensity sonicator''
so xde sape yg boleh kaco sy sebab sy akan dating dgn encik ini sampai bulan 7 .
sampai cuti sem pon seminggu je lg 3 minggu adalah masa utk encik fyp .
jadi encik fyp..
silalah berbuat baik dgn saya .
jgn selalu buat hal oke ?
sila berjalan dgn lancar saaaammpai bulan 7 ye ?
gud .

stat hari isnin lepas, pagi petang sy pg lab .
tipu .
isnin pg petang je .
rabu pegi pagi petang .
buat sampling 5kg kaolin pakai riffle box .
berpeluh2 buat .
yela nak 32 sample kne sampling byk kali .
nseb baek zyra ade tlg sket .
hehe .

hari ni plak pg ptg je .
ingat nak test sample pakai sonicator tu .
tapi xsempat plak sebab pakngah bz dgn keje die .
so harini tolong faz dgn bamboo die .
pastu terjumpa herza kat lab depan .
tolong die dgn ball mill die .

kes herza ni rare sket .
sebab die kne mix die pnye sample-nanocarbon+polymer guna ball mill 
tapi ade ceramic ball je, jar utk run milling tu xde .
so kne cari botol utk ganti jar tu .
yg lawaknye botol yg die dpt kecik smpai nk letak kat tempat milling tu pon xboleh .
so die kne bagi besar botol tu dgn lilit dgn kertas+span .
pastu ktorg pon pg la try letak kt atas tmpat milling tu .
melompat2 botol tu sebab span kat keliling die .
ape lagi ktorg pon bantai gelak kat situ .
hahaha~~

mcm2 ktorg buat nk bagi botol tu xlompat2 .
ktorg tambah ceramic ball .
tapi berat sgt la pulak sampai botol tu terus jatuh kat tgh2 ruang mill tu .
adoiii ..
last2 kurgkan sket ceramic ball .
still melompat tapi kurang sedikit berbanding mase mula2 .
agaknye cik her da malas nak melayan botol tu kot .
so die pon pasrah je .
kesian cik her .
hehe~~ 

dah la .
nak minum susu+madu yang sedap .
pdhal bole je minum sambil update kan .
saje nak bagi alasan utk mengakhiri entry ni .
hehe~~
daaaaa~~

salam .







Saturday, January 21, 2012

shopping buku



assalamualaikum .
we meet again !
kali ni happy punye ok !
heee~~

yesterday my friends and I went to queensbay mall .
six of us --> me,amni,izwan,khuzer,hazwan,nasae .
jalan2 utk menenangkan hati (aku je kot)
n utk BELI BUKU !!
pakai voucher 1 Malaysia !
yay !

seronok dapat beli buku yg diidamkan .
jenuh mencari dr borders ke popular .
tajuk die ''Reckless'' by Cornelia Funke .
Cornelia Funke ni author trilogy Inkheart, Inkspell, Inkdeath .
tiga2 buku tu best !
so nk try bace buku Reckless tu sebab synopsis dah menunjukkan ke 'best' an die .
hehehe .

ade jugak beli beberapa buku lain seperti di bawah : -



ni buku little black dress (publisher) .
penah bli sekali dulu .
best !
4 for RM59.95 .



ni pulak buku ilmiah .
Rocks and Minerals - everything you need to be an expert .
ehehe .
ape yg menariknye buku ni ?
dalam die ade buku, CD, expert book utk geology, rock profiles, map, wall chart, and crystal models .
interesting kan ?
harga die RM 39.90 . agak murah la .



from inside the book . :)



ni lah Reckless tu .
baru bukak pembalut .
harga RM 36.90 .



ok ni xde keje .
disebabkan last minit baru jumpe buku Reckless tu .
n kedai da nak tutup .
xde byk mase nak pilih2 buku lain .
so maen amek je 2 buku ni .
recommended by amni adira .
2 for RM14 .

conclusion :
RM 99.85 digunakan utk beli buku kat Borders .
disebabkan lagi 15 sen je nak RM100, so abg cashier dgn baik hatinye telah memberi sy membership card free .
ekceli membership card tu free utk RM100 ke atas .
 n plus dapat 1 Starbucks beverages tapi xsempat nk dapatkan sebab da habes .
T_T

RM 51 utk beli buku last minit kat Popular .
total voucher yg telah digunakan ialah RM150 .
ade lg RM50 .
xtaw nak beli ape .
xpe . kite tunggu 1Malaysia Book Expo 2012 kat PWTC pulak .
discount sampai 70% kot .
mne boleh xpegi . 
heeee~~

seronok shopping buku same mcm seronok shopping baju,kasut, beg  n yadayada .
hehehe .
pastu pegi makan kat hammer bay pulak .
kenyang ! hehe .
bye !

 ASSALAMUALAIKUM .
^^



Friday, January 20, 2012

my big heart is getting smaller ;(



assalamualaikum .

secara jujur, sy sedang berkecil hati. sampai hati dia ! 
nak merajuk, tapi dia tak tahu pun yang sy berkecil hati dengan dia. 
haihh . xtaw nak kate ape dah . 

salah sy tu nampak besar sgt kat mata dia .
habes tu ?
salah dia selama ni yg sy biarkan sebab fikir dia kawan saya ?
antara kawan baik kat sini .
salah yg org lain sampai tanye knp sy biarkan je .
xpenah nk ungkit pon .

mungkin dia anggap sy hati kering .
xde perasaan .
sebab tu dia buat mcm ni .
tapi agak2 la .
sy still ada hati dan perasaan lagi .
sy manusia biasa .
mungkin dia xnampak .
sebab sy xtunjuk sgt .
sebab sy malas nak layan perasaan tu sgt .
tapi kali ni sy xboleh xnak layan .
sbb sy sgt sygkan persahabatan .

mula2 tu ok lagi .
sy rase bsalah . sy mintak maaf .
tapi die xreply balik pon .
pastu die kecilkan hati sy .
tambah lagi rase bsalah sy .
sebab kata2 dia tu .
sy menangis .
xpenah sy menangis sebab kawan sampi teruk mcm ni .
sampai sy rase dia mmg x anggap sy kawan ke ?
sy ni mmg kawan yg sgt teruk ke ?

sy xtaw mcm mane nk tegur die mcm biasa lepas ni .
even kalo kami dah berbaik pon .
tunggu tempah masa seminggu yg die bagi tu .
baru sy tegur die .
tu pon kalo die yg tegur sy dulu .
cakap la sy mcm budak2 ke .
xmatang ke .
sy dah xkisah !

pasal post ni .
sy xkisah dah kalo dia terbaca ke ape .
nk cakap sy emo lebih ke .
i really don't bother anymore !

DEAR someone whose name i dare not speak .
you know who you are . yes you .
here i am seeking forgiveness from you once again .
for the fifth time i think .
and sorry for not replying your skype this evening .
i'm afraid that i will talk something too harsh to you.
so it's better for me not to reply .
one more thing .
i still regard you as my friend though .
just give me some time to fix my heart .
:)



ok. sila kurangkan emo .
entry lepas ni happy ok !

salam .






Thursday, January 19, 2012

sigh sigh and sigh




tengah makan limau mandarin untuk hilangkan SAKIT HATI.
agak2 boleh hilang tak ? 
hmmmmmm .

*sabar itu separuh daripada iman .
banyak2 sabar ye kawan =)








[JODOH itu rahsia ALLAH S.W.T.]


-SEKUAT mana kita setia...
-SEHEBAT mana kita merancang...
-SELAMA mana kita menunggu...
-SEKERAS mana kita bersabar...
-SEJUJUR mana kita menerima kekasih kita...

*Jika ALLAH tidak menulis jodoh kita bersama dia...
Kita tetap tidak akan bersama dengannya

*Jika ALLAH telah menulis jodoh kita bersama dia...
Kita tetap akan bersama dengannya

~ Kerana tulang rusuk dan pemiliknya TAKKAN PERNAH tertukar dan akan bertemu pada saat yg tepat menurut ilmuNya.~



heee~~ ^^





what friend's for





When we first talked to each other
I knew we would always be friends.
Our friendship has kept on growing
And I'll be here for you to the end.

You listen when I have a problem
And help dry the tears from my face.
You take away my sorrow
And put happiness in its place.

We can't forget the fun we've had
Laughing 'til our faces turn blue.
Talking of things only we find funny
People think we're insane-If they only knew!

I guess this is my way of saying thanks
For catching me when I fall.
Thanks once again for being such a good friend
And being here with me through it all.







maaf kalau ade yg pernah terasa hati sepanjang kita kenal .
kadang2 xperasan .
kadang2 xsengaja .
papepon .
i really hope that our friendship last forever .
sayang korang banyak banyak ! 


peace ^^
assalamualaikum .







Saturday, January 14, 2012

last week of sem 1



assalamualaikum .
errr .
sy mmg lambat post bnde ni .
tapi xkisah la .
nak post jugak .

rabu mgu tu ade presentation mine n plant design (MPD) .
dari 8am-6pm .
n break 2-4.30 pm .
lbeh kurg la tu .
pastu khamis malam presentation mineral industry-limestone .
8pm-12am .
kelas terakhir bersama dr kamar shah .
sbb next sem die da x ajar .

motip nk bgtaw bnde ni je ?
sbb xde idea .
nk letak gamba je ekceli .
kekekeke~~

scrolllll down pleaseeeee !!! 
^_^ v
yg xde mouse tu pndai2 la gune ape yg patut .
heheeee~~




tgh2 present ttbe ade fire drill . dah la mse tu grup sy tgh present . =.='



da xde keje dah ni . sementara menunggu fire drill start .



lepas abes present bergambar dgn sume lectrer sumber yg ade .



the boys_snsd .
eh bukan . the boys_sumber4 .
n__n



the girls pulak . tp ade yg xde .
mas n dyg tgh tgkap gamba the boys mse ni .



kami lagi .
perasan x entiti yg dikenali kt dlm gamba ?
atas kepala zyra . :P



b4 balik pon sempat lagi .
pantang nampak kamera . hehe



oh yg ni mase presentation limestone .
semangat buat asemen stereonet .
seb bek berjaya . hehe
balik2 terus layan korea xyah pk2 psl asemen dah .



bergambar dgn pak kama pulak . heeee~~
we'll miss you pak kama !

.
.
.


frequently listened songs :
1. super junior_superman
2. davichi_don't say goodbye
3. super junior's donghae & eunhyuk_oppa oppa
4. t-ara & davichi_we were in love
5. t-ara_cry cry
6. t-ara_lovey dovey
7. listen_beyonce knowles (xsure)

try listen to these songs okeyh !
heeee~~
daaaaa .

assalamualaikum .