.


Thursday, February 2, 2012

teman baru



assalamualaikum .
setelah 12 hari x update .
here i am !!
hehe

saje boring2 .
ekceli nak pegi skul setel psl fyp sket
tapi hujan pulak .
terbantut hasrat murni itu .

eh ? lupe nak bgtau .
skrang ni sy tgh bz dgn fyp a.k.a FINAL YEAR PROJECT .
''continuous sonication of kaolin in high intensity sonicator''
so xde sape yg boleh kaco sy sebab sy akan dating dgn encik ini sampai bulan 7 .
sampai cuti sem pon seminggu je lg 3 minggu adalah masa utk encik fyp .
jadi encik fyp..
silalah berbuat baik dgn saya .
jgn selalu buat hal oke ?
sila berjalan dgn lancar saaaammpai bulan 7 ye ?
gud .

stat hari isnin lepas, pagi petang sy pg lab .
tipu .
isnin pg petang je .
rabu pegi pagi petang .
buat sampling 5kg kaolin pakai riffle box .
berpeluh2 buat .
yela nak 32 sample kne sampling byk kali .
nseb baek zyra ade tlg sket .
hehe .

hari ni plak pg ptg je .
ingat nak test sample pakai sonicator tu .
tapi xsempat plak sebab pakngah bz dgn keje die .
so harini tolong faz dgn bamboo die .
pastu terjumpa herza kat lab depan .
tolong die dgn ball mill die .

kes herza ni rare sket .
sebab die kne mix die pnye sample-nanocarbon+polymer guna ball mill 
tapi ade ceramic ball je, jar utk run milling tu xde .
so kne cari botol utk ganti jar tu .
yg lawaknye botol yg die dpt kecik smpai nk letak kat tempat milling tu pon xboleh .
so die kne bagi besar botol tu dgn lilit dgn kertas+span .
pastu ktorg pon pg la try letak kt atas tmpat milling tu .
melompat2 botol tu sebab span kat keliling die .
ape lagi ktorg pon bantai gelak kat situ .
hahaha~~

mcm2 ktorg buat nk bagi botol tu xlompat2 .
ktorg tambah ceramic ball .
tapi berat sgt la pulak sampai botol tu terus jatuh kat tgh2 ruang mill tu .
adoiii ..
last2 kurgkan sket ceramic ball .
still melompat tapi kurang sedikit berbanding mase mula2 .
agaknye cik her da malas nak melayan botol tu kot .
so die pon pasrah je .
kesian cik her .
hehe~~ 

dah la .
nak minum susu+madu yang sedap .
pdhal bole je minum sambil update kan .
saje nak bagi alasan utk mengakhiri entry ni .
hehe~~
daaaaa~~

salam .







No comments: